Amb els sentiments descalços

(Publicat a La Directa, 13 d’octubre de 2020, edició en paper número 509)

Aquest és un llibre que navega entre l’assaig filosòfic, la novel·la i l’autobiografia. La ficció que s’hi narra està basada en les vivències personals, les més purament emocionals, que la mateixa autora va anotar en una llibreta durant la seva estada, la tardor del 2014, a la universitat novaiorquesa de Columbia, on hi estudiava un doctorat sobre Michel Foucault.

I tot acompanyat, a cada pàgina, per a cada text, d’unes fotografies precioses que tant la mateixa autora com Cristina Blasco van fer personalment, i que no fan més que afegir una barreja encisant entre gaudi i reflexió.

Entre els ritmes embogits de la ciutat i la remor de la mar; entre els amors i els desamors; entre la reflexió filosòfica i el dia a dia d’una mallorquina a la ciutat que mai dorm; entre alegries, pors i contradiccions; entre paraules i cossos. Així és com Xisca Homar ens regala ‘Aigua d’alta mar’ (2017, El Gall Editor), la narració d’un viatge interior i exterior que ens empeny a caminar “amb els sentiments descalços”.

David Palau


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s