El privilegi de lluitar

(Publicat a La Directa, 17 de setembre de 2019, edició en paper número 484)

“Un crit a l’esperança i contra la resignació i la frustració.” Així defineix Jordi Cuixart el seu darrer llibre, Ho tornarem a fer, editat per ara llibres i escrit íntegrament des de la presó, en els ja més de 600 dies des que el van tancar. I es fa difícil pensar que algú que està privat de llibertat, ens pugui (i vulgui) donar esperança. Però així és en Jordi Cuixart i així és aquesta obra.

En Jordi ens parla, sobretot, de la importància vital de basar la nostra lluita per la llibertat (insisteix: llibertat de tot i de tots, i per tots o per ningú) en la desobediència civil i en la no violència. Amb un repàs d’exemples històrics, amb un reguitzell amplíssim de cites i aforismes (per les que en té devoció) i amb una mirada retrospectiva de la seva condició de pres polític, especialment els darrers mesos, amb les 52 sessions de judici incloses.

Amb una serenor i honestedat que no ens pot fer sinó (re)prendre els carrers, Cuixart escriu obeint a la veu de la consciència, “la llei més important de la nostra vida”, i és així com ens encoratja a la lluita per la llibertat. Una lluita que segons ell, pres polític, és “un privilegi”.

Cuixart


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s